torsdag 10. mai 2007

09.05.07 BÆRING: Vismunda

Vannstand: 8,8 m3/s (186.47 moh)
Med: Tore og Gry fra Voss

Vi var instilt på å en lett padletur. Ingen av oss hadde padla elva før men Tore hadde fått litt informasjon om elva fra en som heter Pål. Han hadde vært der for flere år siden. Beskrivelsen var sånn: Lett grad III elv, en til to synfaringer blant annet et lite dropp på 2-3 meter. Der er rart med det hvordan noe som ser ut til å bli en fin kosetur ender opp med å bli bæringer fra helvete. Men det blir i hvert fall historier av sånt.

Turen begynte fint med lett grad III padling i åpent landskap. Litt steinete og skrubbete til tider, men det gikk å finne fine linjer. Etter en stund gikk elva inn i et juv. Her endret den litt karakter. Strykene blei vanskeligere (grad IV-) men det var forholdsvis lett i mellom punktene. Noen av valsen i bunn av stryka var litt sugne, men ikke verre enn at det var greit å komme seg ut av det.

Gry og Tore i juvet

Etter en stund kom vi til det vi var blitt fortalt at skulle være en grei synfaring av en dropp på ca 2-3 meter. Det viste seg imidlertid for at det var umulig å se landinga og umulig å bære rundt.

Synfaring av helt blokkert stryk

Gry vasser oppover elva med utstyret

Ingen kommentarer: