onsdag 27. juni 2007

Road-trip 2007: På veg til Voss

Jeps; ferien i år blri tre ukers padleroad-trip :o) Første stopp er Ekstremsportveko på Voss. På veg opp stoppet vi på Kongsberg for å padle Sagrenna og Jondalselva.

24.06.2007: Sagrenna
Med: Tor Håkon, Berit (og Arild)
Vannstand: Middels nedagående flom

Sagrenna er ei lokal skogselv på Kongsberg som er padlbar i snøsmeltinga på våren og etter mye regn. Morsomme sklier, stryk og dropp.

I det første stryket popper trekket mitt i valsa etter det andre lille droppet og jeg klarer ikke å rulle opp. Dermed ender jeg opp med å ta det tredje droppet på 2-3 meter opp ned. I bunnen klarer jeg på merkelig vis å få snudd båten og padle det synkend skipet inn til land. I det samme stryket skader Arild hånda si og bærer ut. Berit, Tor Håkon og jeg fortsetter.

Berit i første stryket

Det kommer flere artige punkter. Noen synfarer vi og andre padler vi på direkten. Det artigste er en foss på ca 4 meter. Vi bestemmer oss for å padle. Tor Håkon først. Så Berit og til slutt jeg. Fossen går fint å padle, men jeg går rundt i bunnen og blir pressa opp mot fjellveggen. Mindren hyggelig, så det blir svømming på meg... men varmt i vannet så ikke noe stress.

24.06.2007: Nedre Jondalselva
Med:Tor Håkon, Berit, Arild og Thale
Vannsatand: 1.62 meter (13.93 m3/s)

Dagens andre padletur :o) Har bare padle øvre Jondalselva før og likte den. Nedre Jondalselva var også veldig fin. Flere stryk og artige punkter. Siden Arild og Tor Håkon var lokalkjente padlehelter hadde vi ingen synfaringer, men padla på beskrivelser av de stryka de mente trengte det. Eller tok vi det som det kom.

Koselig tur! Setter nå nesa mot Voss via Dagali....

Ingen kommentarer: